معرفی نقد و بررسی گوشی آیفون 12
بهنظر میرسد که اپل بدون حواشی خاص خودش، قرار نیست گوشی را روانه بازار کند. این بار هم نبود شارژر دیواری در بستهبندی سری آیفون 12 سروصدای زیادی به پا کرد. البته اپل همچنان در بهانهتراشی چندان قوی عمل نمیکند. بنابر ادعای اپل، دلیل نبود شارژ، حفاظت از محیط زیست است. البته همچنان میتوانید شارژ 20واتی اپل را جداگانه با قیمتی حدودی 20دلار تهیه کنید. با این حساب بهتر است از نبود هدفون حرفی نزنیم. اما گوشی موبایل Apple iPhone 12 به عنوان جانشینی برای iPhone 11 روانه بازار شده است. جانشینی که با صفحه نمایش OLED، حاشیه کمتر و پشتیبانی از شبکه ارتباطی 5G روانه بازار شده است. فناوری MagSafe هم در این محصول دیده میشود.
مدتها بود ندیده بودیم که آیفون به شکل عمودی روی میز بایستد. اگر از کاربران محصولات اپل باشید، با اولین نگاه، طراحی iPhone 12 شما را به یاد iPhone 4 و 5 خواهد انداخت که اصلاً نکته بدی نیست. در قاب جلوی آیفون جدید، کریستالهای میکروسکوپی سرامیکی در کنار فناوری محافظت Corning Glass جدید باعث شدهاند که آیفون جدید بسیار مقاوم شود؛ بهطوریکه اپل ادعا میکند قاب جلویی این محصول نسبت به نسخه 11 تا چهاربرابر در برابر آسیب مقاومتر است. علاوهبراین، لکه و اثرانگشت هم بسیار راحتتر پاک میشوند.
اما قاب پشتی آیفون جدید همان قابی است که در نسخه سال گذشه هم دیدیم. یعنی همان میزان از مقاومت در برابر خطوخش و آسیب را شاهد خواهیم بود که لزوماً هم ویژگی بدی نیست اما فریم این محصول برخلاف نسخه Pro از آلومینیوم ساخته شده است که باعث میشود گوشی سبکتر باشد و اثرانگشت و لکه نگیرد اما ظاهر لوکس نسخه پرو را ندارد و مقاومت کمتری دارد! بعید است بخواهید از این گوش بدون کاور محافظ استفاده کنید اما اگر به ظاهر گوشی خیلی علاقهمندید یا قیمت بالای گوشی برایتان چندان اهمیتی ندارد، باید بدانید که گوشی بهراحتی از دستتان لیز میخورد و گریپ مطلوبی ندارد. روی قسمت مربوط به ماژولهای دوربین هم از شیشه یاقوتی سخت استفاده شده است که به راحتی خطوخش بهخود نمیگیرد اما در قرار دادن آیفون روی میز مراقب باشید که روی سطح میز خش نیفتد.
اپل از صفحهنمایش Super Retina XDR OLED برای iPhone 12 استفاده کرده است که این یعنی با حاشیه کمتر و رزولوشن بالاتری سروکار داریم؛ صفحهنمایش صافِ صاف است و حتی از قوس 2.5بعدی هم در آن خبری نیست که البته گوشی را زیباتر کرده است. اگر همه ویژگیهای صفحهنمایش را هم کنار بگذاریم باید به ناچ یا همان بریدگی مشهور اپل هم اشاره کنیم که همچنان روی گوشی خودنمایی میکند تا دوربین سلفی و حسگر تشخیص چهره را در خود جای دهد. آیفونهای جدید در روزگاری به بازار عرضه شدند که همهگیری کوید-19 در جهان حاکم است. به همین دلیل بسیاری از کاربران از شناختهنشدن چهرهشان با ماسک توسط آیفون جدید شکایت دارند. همه آیفونهای جدید از فناوری MageSafe برخوردارند. این فناوری در واقع بسیار ساده است؛ اپل مگنتی را زیر قاب پشتی قرار داده است تا شارژ بیسیم بدون دردسر انجام شود. حتی با استفاده از این مگنت میتوانید کیف پول مخصوص یا جاکارتی هم به گوشیتان اضافه کنید. البته کاورهای مخصوص هم کار با این محصول راحتتر روی گوشی قرار میگیرند.
آیفونهای جدید با سیستمعامل جدید iOS 14 روانه بازار شدند. بهطور خلاصه در این نسخه از سیستمعامل iOS، ویجتها در صفحه خانه (Home Screen) هم نمایش داده میشوند، App Library با شکلوشمایل جدیدش بسیار دلپسند شده است و نقشه و پیامها هم شاهد بهبود بودهاند. البته بهروزرسانیهای دیگری هم مثل کوچکتر شدن پنجره اعلان و تماس دیده میشود که درکل کار با گوشی را مطلوبتر کرده است. همانطور که اشاره کردیم، برای شارژ آیفون به تهیه شارژر نیاز دارید. اما اگر شارژر 20واتی را تهیه کنید در مدت زمان 30 دقیقه شاهد شارژ 58درصدی باتری خواهید بود که بسیار رضاتبخش است. باتری iPhone 12 حدود 10درصد از نسخه قبلی کوچکتر است. البته اپل ادعا میکند این باتری عمری به اندازه باتری 11 دارد که در عمل اینچنین نیست. باتری جدید قادر است برای حدود 13 ساعت پخش ویدیو دوام بیاورد. درحالی که عمر باتری آیفون 11 به 15ساعت هم میرسید. البته کموکان نمیتوان به عمر باتری آیفون جدید ایراد خاصی وارد کرد.
یکی دیگر از آپدیتهای مهم اپل تراشه A14 Bionic است که به عنوان اولین تراشه 5نانومتری در جهان ثبت شده است. این تراشه حدود 11.8 میلیارد ترانزیستور را در خود جای داده است که در عمل یعنی 40درصد بیشتر از iPhone 11 ترانزیستور دارد. تراشه گرافیکی هم قادر است در عملکرد حدود 50درصد بهتر و بهینهتر از تراشه سال پیش عمل کند که گامی بزرگ به جلوست. حتی پردازش مبتنی بر شبکه عصبی (NPU) هم در آیفون جدید با عملکرد بهینه 70درصدی همراه شده است تا به خدمت فناوری هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (Machine Learning) بیاید. مودم X55 5G هم در دل تراشه A14 قرار گرفته است تا آیفون جدید به شبکه ارتباطی 5G مجهز شود و از این نظر هم چیزی کم نیاورد. ویژگیهای بهروز دوربین مثل HDR 3، Deep Fusion، Dolby Vision و دیگر ویژگیهای اینچنینی هم بدون وجود قدرت بالای A14 امکانپذیر نبودند. به همین دلیل است که در اندازهگیریهایی که شرکتهای مختلف بهعمل آوردهاند، سری iPhone 12 را سریعترین محصولات بازار دانستهاند.
همان ماژولهای دوگانه دوربینی که در آیفون 11 قرار داشت در نسخه جدید هم دیده میشوند. همان دوربین 12 مگاپیکسلی قبلی در قاب جلوی گوشی هم جای گرفته است. البته حسگر تشخیص چهره به دوربین سلفی کمک میکند تا امکان عکاسی از تصاویر پرتره را بهبود بخشد. بهلطف دوحسگر دوربین اصلی، قادر خواهید بود فریم عکس را ببینید و هرآنچه در خارج از آن قرار میگیرد را هم مشاهده کنید. همانطور که اشاره کردیم تراشه جدید اپل ویژگیهایی مانند HDR 3، Deep Fusion و حالت شب فوقالعاده مطلوب را امکانپذیر ساخته است. فناوری HDR 3 نسخه هوشمند همان HDR است که به تصویر عمق میدهد تا خروجی بهتری داشته باشد. حالت شب، بهطور خودکار فعال میشود و با افزایش زمان Exposure، تصاویری بسیار شفاف و واضح را در تاریکی شب میگیرد. در نهایت زمانی که نور ایدهآل نیست (مثلاً درون اتاق) حالت دیپ فیوژن فعال میشود تا قبل از اینکه کلید شاتر را لمس کنید 4 فریم عکس بگیرد و بعد از آن هم 4 فریم دیگر را ایجاد کند تا فناوری یادگیری ماشینی با حذف فریمهای بیکیفیت تصویر نهایی مطلوبی را به کاربر هدیه کند. طبیعی است که کیفیت تصاویر خروجی کاملاً دلخواه هستند اما همچنان مانند تصاویری که در نسل پیش دیدیم، چمن، بوته و اشیا و انسانها در فاصله دور، برای دوربین بدون چالش نیستند و گاهی اوقات دفرمه میشوند. اما تصاویری که با لنز فوقعریض گرفته میشوند فوقالعاده هستند و حتی میزان دفرمه شدن هم در آنها به حداقل رسیده است.
اپل از دو میدان دید برای عکاسی سلفی استفاده کرده است؛ اگر دوربین را به حالت عمودی بگیرید، تصاویر 7مگاپیکسلی از سنسور مواجه میشود که در واقع خروجی تصویر 12مگاپیکلسلی را کراپ کرده است. اما اگر گوشی را به شکل افقی در دست بگیرید، میدان دید بزرگتر شده و خروجی 12 مگاپیکلسی را تحویل میگیرید. درست است که کیفیت تصاویر سلفی به پای تصاویر دوربین اصلی نمیرسند اما خروجی تصویر کاملاً مطلوب است و بهلطف حسگر تشخیص چهره، حتی جداسازی سوژه از زمینه هم بهخوبی انجام میشود. حالت شب هم در دوربین سلفی وجود دارد اما تصاویر حالت شب دوربین سلفی همچنان با نویز همراه خواهند بود.
همه ویدئوهای گرفته شده با iPhone 12 به لرزشگیر سینماتیک دیجیتالی مجهز شدهاند. حتی گستره پویایی هم در آنها گسترش یافته است. امکان استفاده از تصاویر حرکت آهسته در رزولوشن Full HD و با فریمبندی 240 فریم بر ثانیه ممکن شده است. سری آیفون 12 اولین گوشیهایی هستند که بهطور مستقیم ویدئوی Dolby Vision را در خود ذخیره میکنند. اگر این ویدئوها را با دستگاههای مجهز به این فناوری ببنید، شاهد بهبودی جذاب در رنگ خواهید بود. با استفاده از خودگوشی هم میتوانید ویدئویتان را ویرایش و ارسال کنید.
اگر به دنبال آیفونی سبک و جمعوجورتری هستید میتوانید به iPhone 12 mini فکر کنید. چنانچه قیمت نسخه Pro برایتان بالا نیست هم میتوانید با تهیه آن از زوم 2برابر و حسگر لایدار لذت ببرید. اگر هم به گوشیهای اندرویدی علاقه دارید، قطعاً باید به رقیب اصل این محصول یعنی Galaxy S20 5G سامسونگ فکر کنید و با خیال راحت به سراغ گوشی موبایلی بدون ناچ، با زوم 3برابر و نمایشگر Super AMOLED و نرخ بهروزرسانی 120هرتز بروید. گوشی موبایل iPhone 12 مانند دیگر اعضای خانوادهاش از شبکه ارتباطی 4G پشتیبانی میکند، تراشه A14 داردو از حالت عکسبرداری شب و فناوری MagSafe هم برخوردار است. همه اینها به این معنی است که ایرادات این سری از آیفونها در iPhone 12 هم دیده میشود. ایراداتی مانند عمرباتری کمتر و نبودن نرخ بهروزرسانی بالا که در یک گوشی اندرویدی بهسختی دیده میشوند.
منبع: دیجی کالا