تکنولوژی MIMO چیست و چه کاربردی در مودم ها دارد؟
یکی از عبارتهای مهم در توصیف مشخصات وای-فای و ارتباطات بیسیم، MIMO است. این عبارت مخفف Multiple Input, Multiple Output و به معنی چند ورودی و چند خروجی است. به عنوان مثال وسیلهای که 2x2 MIMO در صفحهی مشخصات آن ذکر شده، دو استریم ارسال و دریافت همزمان را پشتیبانی میکند.
MIMO چیست؟
در ادامه به توضیح بیشتر در مورد مفهوم MIMO و اهمیت آن در بررسی مشخصات گوشیها و تبلتها و لپتاپهای امروزی که وای-فای سریعی دارند، میپردازیم. با ما همراه شوید تا دنیای گجتهای الکترونیکی را دقیقتر درک کنیم.
یکی از عبارتهای مهم در توصیف مشخصات وای-فای و ارتباطات بیسیم، MIMO است. این عبارت مخفف Multiple Input, Multiple Output و به معنی چند ورودی و چند خروجی است. به عنوان مثال وسیلهای که 2x2 MIMO در صفحهی مشخصات آن ذکر شده، دو استریم ارسال و دریافت همزمان را پشتیبانی میکند.
در ادامه به توضیح بیشتر در مورد مفهوم MIMO و اهمیت آن در بررسی مشخصات گوشیها و تبلتها و لپتاپهای امروزی که وای-فای سریعی دارند، میپردازیم. با سیارهی آیتی همراه شوید تا دنیای گجتهای الکترونیکی را دقیقتر درک کنیم.
فناوری MIMO چیست؟
فناوری MIMO
فناوری MIMO یا پشتیبانی از چند استریم همزمان ارسال و دریافت داده، یک تکنولوژی امروزی است که در باره ارتباطات بیسیم سریع مثل شبکهی مخابراتی نسل چهارم یا LTE و همینطور وای-فای 802.11ac مطرح شده و استفاده میشود. وسیلهای که تنها یک آنتن داشته باشد، به صورت همزمان نمیتواند دو استریم دیتا برای تبادل داده فراهم کند و در واقع وسیلهای است که از 1x1 MIMO پشتیبانی میکند.
اما در محصولات امروزی از 2 استریم یا 3 و 4 استریم همزمان پشتیبانی میشود. به عبارت دیگر گوشی پیشرفتهای مثل iPhone XR از 2 استریم و گوشیهای ردهاول اپل یعنی iPhone XS و iPhone XS Max از 4 استریم همزمان پشتیبانی میکنند. بنابراین در صفحهی مشخصات از عبارت 4x4 MIMO استفاده میشود و در این گوشیها 4 آنتن به جای 1 آنتن قرار گرفته است.
در مودمها و روترهای وایرلس نیز مقولهی MIMO مطرح است و یکی از ویژگیهای مودمهای گیمینگ یا مودمهای سریع این است که از MIMO با تعداد استریمهای بیش از 2 عدد برخوردارند.
تعداد آنتن بیشتر و MIMO بالاتر برای سرعت بیشتر
هر یک از آنتنهای موجود در وسایل بیسیم، برای ارسال یا دریافت داده استفاده میشود و هر چه تعداد آنتنها بیشتر باشد، سرعت نیز بالاتر خواهد بود. البته سرعت تنها به تعداد آنتنها بستگی ندارد بلکه به فرکانس برقراری ارتباط بیسیم و موارد جزئیتر مثل فاصلهی بین دو وسیلهی وای-فای یا به زبان دیگر، قدرت آنتن نیز وابسته است.
کلام آخر
از این تکنولوژی در مودم های جدید نیز استفاده می شود که باعث افزایش سرعت دانلود و آپلود بسیار چشمگیرتری در آن ها می شود. مودم هوآوی B311-221 یک مثال عینی برای این مقوله است. طبق اعلام هواوی، این مودم Cat. 4 قابلیت رسیدن به سرعت حداکثر 150 مگابیت بر ثانیه در حالت دانلود و 50 مگابیت بر ثانیه در حالت آپلود را دارد. در واقع عامل رسیدن به این سرعت در DownLink استفاده از فناوری 2x2MIMO و مدولاسیون DL 64QAM و در حالت UpLink نیز استفاده از مدولاسیون 16QAM است. برای اطلاع بیشتر درباره این مودم هواوی به هواوی موبایل فارسی مراجعه نمایید.
این سرعت میتواند مقداری مناسب برای استفاده با حداقل محدودیت از اینترنت در شبکههای خانگی و اداری کوچک بوده و بدون کوچکترین مشکلی، نیازهای روزمره کاربران را مرتفع کند.